Sluiten
Thuis in
uw dossier

De impact van migraine

Migraine is een (chronische) hersenziekte. De meest voorkomende klachten tijdens een migraineaanval zijn: kloppende hoofdpijn, misselijkheid en overgeven, overgevoeligheid voor licht en geluid en soms ook visuele stoornissen, zoals het zien van vlekken. Hoofdpijn is dus slechts een onderdeel van migraine. Er bestaan nog altijd veel vooroordelen over migraine.

Herkent u dat ook, die plotseling opkomende migraine, die uw leven beïnvloed? Wilt u meer weten over migraine en hoe u ermee kunt omgaan? Op donderdag 18 oktober organiseert het Hoofdpijncentrum van het Spaarne Gasthuis een informatieavond over de impact van migraine. U bent van harte welkom!

Tentoonstelling ‘Twee gezichten’

Van 15 oktober t/m 19 oktober is in Haarlem Zuid ook de reizende fototentoonstelling ‘Twee gezichten’ te zien.  Twee gezichten is een tentoonstelling van foto’s van mensen die migraine hebben, tijdens hun aanval en als ze geen aanval meer hebben. Om te laten zien hoe ontzettend ziek mensen kunnen zijn van migraine, fotografeerde Hottie Wiersma mensen tijdens een aanval. U kunt de tentoonstelling bekijken in de polihal van Haarlem Zuid. De toegang is gratis.

Datum, tijd en locatie van de informatieavond

Datum: donderdag 18 oktober 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur (ontvangst vanaf 19.45 uur)
Plaats: Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid, Amfitheater, Boerhaavelaan 22, 2035 RC Haarlem

Programma

  • Neuroloog Sebastiaan Heckenberg vertelt u over migraine en over een (nieuwe) behandeling met medicijnen.
  • Hoofdpijn verpleegkundige Syta Vissers legt uit hoe u migraine herkent en hoe u ermee kunt omgaat
  • Hoe combineert u hoofdpijn met werk? Heeft u problemen op het werk door uw migraine? Bijvoorbeeld omdat u zich regelmatig ziek moet melden. Alex Schonewille vertelt u meer over werken met ernstige hoofdpijn. Alex is van het Adviespunt Werk van de vereniging Hoofdpijnnet / het Migrainefonds.
  • Er is voldoende gelegenheid om uw vragen te stellen.

Aanmelden (verplicht)

U kunt zich aanmelden voor deze avond via onderstaand aanmeldformulier. Geeft u de voorkeur aan telefonisch contact? Belt u dan de afdeling patiëntenvoorlichting op telefoonnummer (023) 224 1060.

Op de website van het Hoofdpijnnet / het migrainefonds leest u meer over twee organisaties: de vereniging Hoofdpijnnet én het Migrainefonds. Niet voor niets noemen ze elkaar ‘zusterorganisaties’. De vereniging bestaat meer dan 50 jaar en is dé belangenvereniging voor mensen met chronische hoofdpijn.

Aanmeldingsformulier informatieavond over migraine

  • Telefoonnummer wordt alleen gebruikt als de informatie avond onverwacht niet doorgaat.

 

Meer over

Neurologie