Sluiten
Thuis in
uw dossier

Coronavirus:

Leven met fibromyalgie

Voor een vraag of een gesprek over fibromyalgie kunt u vrijblijvend binnenlopen bij ervaringsdeskundigen van de patientenvereniging FES (Fibromyalgie en Samenleving). U kunt bij hen terecht voor steun, begrip, lotgenotencontact, informatie en documentatie. Ook ontmoet u lotgenoten met wie u ervaringen kunt uitwisselen.

Voorlichtingsbijeenkomsten en coronavirus

Gaat u naar de bijeenkomst over leven met fibromyalgie? De bijeenkomst gaat gewoon door en u bent van harte welkom. Maar de uitbraak van het coronavirus heeft ook in het Spaarne Gasthuis geleid tot extra maatregelen.

Wij vragen uw aandacht voor het volgende:

Heeft u koorts, hoger dan 38 graden, hoest u veel of bent u benauwd?
En
Bent u de afgelopen 2 weken in een risicogebied geweest?
Of
Heeft u de afgelopen 2 weken contact gehad met iemand met het corona virus?

Kom dan niet naar de voorlichtingsbijeenkomst. Bel dan eerst uw huisarts. De huisarts zal u eventueel doorverwijzen naar de GGD voor een test. Kijk ook op www.thuisarts.nl voor meer informatie.

 

Datum, tijd en locatie

Datum: 12 maart 2020
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Locatie: afdeling patiëntenvoorlichting,  Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp

Aanmelden

Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon binnen lopen bij de afdeling patiëntenvoorlichting. U vindt deze afdeling in de centrale hal van het ziekenhuis.

Wat is Fibromyalgie?

Fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid, die chronisch zijn. Hoe de klachten van Fibromyalgie ontstaan is onbekend. In het lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. De klachten kunnen wel worden vermindert met pijnstillers, matige beweging en rust.

Heeft u vragen?

Bel dan de afdeling patiëntenvoorlichting via telefoonnummer (023) 224 2060.

Meer informatie over de patiëntenvereniging en wat zij voor u kan betekenen, leest u op de website van de FES.

 

Meer over

Reumatologie