Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Bevolkingsonderzoek darmkanker

Het RIVM is in januari 2014 gestart met het bevolkingsonderzoek darmkanker. Hiervoor krijgen alle mensen tussen de 55 en 75 jaar de komende jaren een uitnodiging. Bij het bevolkingsonderzoek wordt gekeken of er bloed in de ontlasting zit. Bloed kan een aanwijzing zijn voor darmkanker. Als er bloed in de ontlasting zit, volgt een uitnodiging voor een darmonderzoek, de coloscopie.

Wilt u meer weten over het bevolkingsonderzoek? Kijk dan op www.rivm.nl. Heeft u een uitnodiging gekregen voor een vervolgonderzoek? Lees dan meer over deze coloscopie.

Keurmerken voor onze zorg bij darmkanker

Het Spaarne Gasthuis voldoet aan de voorwaarden die patiëntenorganisaties stellen aan de zorg rondom dikke darmkanker. Het ziekenhuis kreeg daarom een groen vinkje op de Patiëntenwijzer van de website van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntorganisaties. Ook kreeg onze zorg bij darmkanker het Menzis TopZorg predikaat. Menzis oordeelt dat patiënten in het Spaarne Gasthuis snel terecht kunnen, goed geïnformeerd worden over wat er gaat gebeuren en een goede behandeling krijgen.

8.2

Tevredenheid

Dit is het gemiddelde cijfer per jaar dat we van u kregen.