Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Behandelmethodes

Het verschilt per soort kanker en per persoon welke behandeling het beste werkt. Wanneer de uitslagen van de onderzoeken binnen zijn, maakt de arts samen met u een plan voor de behandeling. Afgestemd op uw persoonlijke situatie. Klik voor meer informatie op de verschillende behandelmethodes.

Behandeling bestaat (mogelijk) uit:

Vaak is een combinatie van meerdere behandelmethodes nodig.

En als behandelen niet helpt?

Soms is het niet mogelijk u te genezen van kanker. Of de nadelen van behandeling zijn groter dan de voordelen. U bepaalt dan samen met uw arts hoe u verder gaat en bespreekt wat u kunt verwachten. Stoppen met een bepaalde behandeling betekent niet dat u onmiddelijk heel ziek wordt of dood gaat. Dat hangt heel erg af van uw persoonlijke situatie en de vorm van kanker die u heeft. De zorg en behandeling die u dan krijgt is erop gericht om uw klachten te verminderen, pijn te verzachten en soms om de groei van kankercellen af te remmen.

Psychosociale begeleiding

Wanneer u te horen krijgt dat u kanker heeft, roept dat vaak veel angst en onzekerheid op. Misschien heeft u behoefte aan een gesprek of zoekt u hulp bij de verwerking. Gelukkig is er naast de medische behandeling ook aandacht voor u als mens.

Voor emotionele en psychische begeleiding kunt u bijvoorbeeld terecht bij:

  • een medisch maatschappelijk werker
  • een psycholoog of psychiater
  • een inloophuis voor mensen met kanker (Adamas en inloophuis Kennemerland)
  • leven met kanker: herstellen of leren leven met kanker doet u lichamelijk, emotioneel en geestelijk.
8.2

Tevredenheid

Dit is het gemiddelde cijfer per jaar dat we van u kregen.