Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Borstkanker

In Nederland krijgt 1 op de 8 vrouwen borstkanker. Per jaar wordt bij ongeveer 12.000 vrouwen borstkanker vastgesteld. Hoewel het minder vaak voorkomt, kunnen ook mannen borstkanker krijgen. De kans op genezing is vrij groot als u de tumor op tijd ontdekt. Desondanks overlijden elk jaar ongeveer 3500 vrouwen aan de gevolgen van deze ziekte.

Knobbels in borsten komen relatief vaak voor. Vrouwen hebben er vooral last van tijdens de puberteit en zwangerschap. Meestal is er niets aan de hand en hoeft u zich geen zorgen te maken. Als u een knobbel ontdekt, is het verstandig om een afspraak met uw huisarts te maken. Een enkele keer betekent een knobbel namelijk wel dat u borstkanker heeft.

Kijk voor meer informatie op kanker.nl.

Mannen met borstkanker

Borstkanker komt ook bij mannen voor. Mannen met borstkanker worden ook behandeld in het Spaarne Gasthuis. Kijk voor meer informatie op de website www.mannenmetborstkanker.nl.

Uw persoonlijke zorgtraject via MediMapp

Voor de behandeling van borstkanker kunt u gebruik maken van de MediMapp app van het Spaarne Gasthuis. In deze app kunt u alle informatie en afspraken over uw ziekte of aandoening bekijken. De informatie en afspraken kunt u zien op het moment dat het voor u belangrijk is. De informatie in MediMapp komt van uw arts(en) en verpleegkundige(n) en komt uit uw elektronisch patiëntendossier. Hierdoor kunt u in de app alles vinden over uw ziektebeeld, (behandel)afspraken, bijwerkingen, leefregels en veelgestelde vragen. Wilt u gebruik maken van de MediMapp app? Lees hier meer over hoe u de app kunt downloaden en gebruiken.