Sluiten
Thuis in
uw dossier

Uiterlijk

Ziekte en behandelingen als chemotherapie hebben gevolgen voor uw uiterlijk. Als u uzelf goed verzorgt, voelt u zich vaak prettiger. Het Adamas inloophuis en inloophuis Kennemerland organiseren samen met het Spaarne Gasthuis regelmatig een beautyworkshop voor mensen met kanker.

leven-met-kanker-uiterlijk-hb-web

Tijdens een Beauty Inn geven Sandra Bolten (image consultant, visagist en kapper) en Debby de Jongh (schoonheidsspecialist en manicure) adviezen over kleuren, huidverzorging, haar en make-up.

Zowel voor haar- als huidverzorging geldt: gebruik geen producten (reinigingslotion, mousse, shampoo) met alcohol. Alcohol droogt uw huid of haar uit. 

Tips voor huidverzorging

  • Van heet water droogt uw huid uit. Neem daarom een lauwwarmedouche en sta er niet te lang onder. Gaat u in bad? Neem ook hier lauwwarmwater. Ga niet vaker dan 2 keer per week in bad.
  • Gebruik zeep, badschuim of olie zonder parfum. Dep uw huid na het douchen of het bad droog met een zachte handdoek. Smeer uw huid meteen in met lotion die hypo-allergeen en ph-neutraal is en zonder parfum. Lotion en olie trekken beter in als uw huid nog vochtig is.
  • Maak uw gezicht schoon met een lotion zonder parfum of alcohol en die ph-neutraal is. Smeer uw huid direct na het droogdeppen direct in. Gebruik hiervoor ook een crème zonder parfum of alcohol, die hypo-allergeen en ph-neutraal is. Ook bescherming tegen de zon is belangrijk, gebruik een crème met factor 30.
  • Gebruik regelmatig een vochtherstellend masker. Leg komkommerschijfjes op uw ogen. Zo komen uw ogen en de huid rond uw ogen tot rust. 

Tips voor haarverzorging

  • Was uw haar niet meer dan 2 keer per week. Gebruik een shampoo zonder parfum die ph-neutraal is. U kunt uw haar tussendoor ook alleen uitspoelen. Gebruik een conditioner niet te vaak, uw haar wordt er slap van. Gebruik een mousse als versteviging of een vloeibare versteviging zonder alcohol.
  • Droog uw haar niet met een föhn. Door de hete lucht droogt uw haar uit. Als uw haar nog een beetje vochtig is, kunt u uw haar föhnen op een lauwwarme stand.

Een ander kleurtje?

Gebruik haarverf zonder ammoniak of waterstofperoxyde. Als uw huid gevoelig is raden we aan te wachten met haarverf tot de huid er weer beter tegen kan. U kunt wel een spoeling op water- of crèmebasis gebruiken. Deze producten hechten zich als een hulsje om het haar en de kleur slijt door het wassen