Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Mijn naaste heeft kanker

Is er in uw omgeving bij een familielid of bekende kanker vastgesteld? Dan kan dat grote gevolgen hebben. Niet alleen voor de persoon die kanker heeft, maar ook voor naasten. Zo kan het gezinsleven verstoord worden of ontstaan er praktische problemen.

Ondersteuners, mantelzorgers, familieleden, vrienden en bekenden zijn ook nauw betrokken als iemand kanker heeft. Zowel emotioneel als praktisch is het goed dat er hulp nabij is. U kunt bij het Oncologiecentrum terecht voor informatie, begeleiding en ondersteuning mocht dat nodig zijn.

U kunt bij het Oncologiecentrum terecht voor:

  • Voorlichting
  • Advies
  • Begeleiding
  • … en andere praktische zaken

Laat weten wat u nodig heeft

Bij oncologische zorg gaat alle aandacht in eerste instantie uit naar de patiënt. Dat spreekt voor zich. Maar de patiënt is er ook bij gebaat dat mensen in de nabije omgeving in staat zijn om een ondersteunende rol te vervullen. Laat vooral weten wat u nodig heeft als iemand in uw omgeving kanker heeft.

Er is waarschijnlijk meer mogelijk dan u denkt:

Kansen

Bij het Oncologiecentrum geldt: alle vragen en verzoeken zijn uitgelezen kansen om de zorg voor patiënten met kanker en mensen in de nabije omgeving nog beter te maken.