Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Kees Kalisvaart

Ontmoet het team >

Samenwerken & netwerken

Samenwerken

Van een geriater die samenwerkt met de chirurg en internist om in het ziekenhuis een delier (verwardheid) te voorkomen tot een fysiotherapeut die samen met een zorgcoördinator nadenkt over revalidatie en/of het verblijf na de ziekenhuisopname: samenwerken is het allerbelangrijkst.

Met samenwerken en goede planning maken we samen de ouderenzorg nóg beter. Dit doen we bijvoorbeeld met één loket en één behandelafdeling in het ziekenhuis voor ouderengeneeskunde. Deze afdeling, onder leiding van de geriater, is de spil bij vrijwel alle zorg voor ouderen.

Netwerk voor zorgprofessionals

Het centrum Ouderengeneeskunde combineert vernieuwende, gespecialiseerde ouderenzorg met behandelingen op maat en optimale samenwerking tussen alle aangesloten zorgverleners.

Vanuit samenwerking is het centrum ook een netwerk voor zorgprofessionals. Zie ook: Over het Centrum Ouderengeneeskunde

Het centrum Ouderengeneeskunde is er voor:

  • (oudere) patiënten – Denk aan het in kaart brengen van verouderingsziektes en praktische informatie over geriatrische zorg én de mogelijkheden van ouderenzorg die volledig is toegespitst op de patiënt en zijn leefomgeving
  • familieleden, vrienden en bekenden van een oudere patiënt Of u nu in de rol van familielid, vriend of bekende van een patiënt met ouderenzorg te maken krijgt, het is heel fijn als u weet waar u kunt aankloppen.
  • zorgverleners / zorgprofessionals – praktische informatie over indicatiestellingen, doorverwijzingen, multidisciplinair samenwerken, zorg afstemmen bij opname of ontslag en nog veel meer.

Op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten vanuit het centrum Ouderengeneeskunde? Op de pagina Onderzoek leest u meer.

Centrum Ouderengeneeskunde

Boerhaavelaan 22
2035 RC Haarlem
(023) 224 0045
[email protected]