Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Het centrum Ouderengeneeskunde

Het centrum Ouderengeneeskunde is ontstaan vanuit de wens om de zorg voor ouderen op verschillende gebieden beter te maken. Naast optimale zorg voor oudere patiënten richt het centrum zich ook op samenwerking, zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Samenwerken is het sleutelwoord bij de zorg aan ouderen binnen en buiten het Spaarne Gasthuis. Het centrum benut dan ook een uitgebreid netwerk met zorgprofessionals die volledig gespecialiseerd zijn in afgebakende gebieden van de zorg voor ouderen. 

Het centrum Ouderengeneeskunde biedt de beste zorg aan ouderen met:

  • Strenge kwaliteitsnormen – de oudere patiënt, familieleden, vrienden en/of mantelzorgers staan centraal bij het voortdurend verbeteren van de ouderenzorg. De extra aandacht en strenge kwaliteitsnormen vertalen zich in de praktijk naar meetbaar betere kwaliteit van zorg voor ouderen.
  • Slimmer samenwerken – Naast artsen in het ziekenhuis zijn ook andere zorgverleners zoals huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en ergotherapeuten binnen en buiten Spaarne Gasthuis betrokken bij ouderenzorg. Het is de kunst om alle zorg goed af te stemmen in het belang van de ouderen.
  • Preventie – Voorkomen is beter dan genezen. Bij ouderen die voor zorg aangewezen zijn op het ziekenhuis, besteedt Spaarne Gasthuis extra aandacht aan het voorkomen van problemen zoals een delier of ondervoeding.
  • Voortdurend onderzoek – De zorg voor ouderen kan altijd beter en moet beter. Met name op het gebied van preventie kan de ouderenzorg grote stappen maken.

Het centrum Ouderengeneeskunde heeft de volgende keurmerken:

  • Senior Friendly Ziekenhuis
  • Vlag van Achmea/ Zilverenkruis