Sluiten
Thuis in
uw dossier

Over het Vrouw & Kind centrum

Het Vrouw & Kind centrum van het Spaarne Gasthuis bevindt zich in Haarlem Zuid. Hier is een groot deel van de zorg voor vrouwen en kinderen samen gebracht.

Zwangerschap, bevalling en kraamtijd

In het Vrouw & Kind centrum vindt u behalve de kinderafdeling het geboortecentrum voor de hele regio. Gynaecologen, verloskundigen, kraamzorg en kinderartsen werken intensief samen om u zorg op maat te geven. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. U kunt hier zowel onder begeleiding van uw eigen verloskundige als de verloskundige of gynaecoloog van het Spaarne Gasthuis bevallen.

Gezinsgerichte zorg

Het Vrouw & Kind centrum werkt met de filosofie van gezinsgerichte zorg. Uw gezin staat centraal. Ieder kindje verdient de beste start. Voor een goede hechting is het belangrijk dat uw baby vanaf de geboorte direct wordt omringd door de mensen die van hem houden. Dat betekent dat moeder en kind na de bevalling niet meer van elkaar gescheiden worden. Niet als een bevalling onder begeleiding van uw eigen verloskundige medisch wordt. Ook niet als u of uw kind extra zorg nodig heeft.