Sluiten
Thuis in
uw dossier

Over de verbouwing

De komende maanden wordt de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid grondig verbouwd. Dit vormt de aftrap voor het nieuwe Vrouw & Kind Centrum dat in november 2018 officieel haar deuren opent.

Het Vrouw & Kind Centrum

In het nieuwe centrum komt naast de kinderafdeling het geboortecentrum voor de hele regio. Gynaecologen, verloskundigen, kraamzorg en kinderartsen werken intensief samen om u zorg op maat te geven. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. U kunt hier zowel onder begeleiding van uw eigen verloskundige als de verloskundige of gynaecoloog van het Spaarne Gasthuis bevallen.

Gezinsgerichte zorg

Het Vrouw & Kind Centrum gaat werken met de filosofie van gezinsgerichte zorg. Uw gezin staat centraal. Ieder kindje verdient de beste start. Voor een goede hechting is het belangrijk dat uw baby vanaf de geboorte direct wordt omringd door de mensen die van hem houden. Dat betekent dat moeder en kind na de bevalling niet meer van elkaar gescheiden worden. Niet als een bevalling onder begeleiding van uw eigen verloskundige medisch wordt. Ook niet als u of uw kind extra zorg nodig heeft.

Planning

  • april 2017: start verbouwing kinderafdeling en tijdelijke verhuizing van de afdeling naar een andere etage.
  • oktober 2017: start verbouwing geboortecentrum in Haarlem Zuid. Tijdelijke verhuizing van de kraam- en couveuseafdeling in Haarlem Zuid.
  • juli 2018: kinderafdeling Haarlem Zuid is klaar. De kinderafdeling Hoofddorp verhuist naar Haarlem.
  • november 2018: geboortecentrum in Haarlem Zuid gereed. De verloskundeafdeling Hoofddorp verhuist naar Haarlem Zuid.
    De poliklinieken gynaecologie en kindergeneeskunde blijven op alle locaties.