Sluiten
Thuis in
uw dossier

Over de verbouwing

Op dit moment wordt in het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid grondig verbouwd. Hier komt het nieuwe Vrouw & Kind Centrum dat begin 2019 haar deuren opent.

Het Vrouw & Kind Centrum

In het nieuwe centrum komt naast de kinderafdeling het geboortecentrum voor de hele regio. Gynaecologen, verloskundigen, kraamzorg en kinderartsen werken intensief samen om u zorg op maat te geven. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. U kunt hier zowel onder begeleiding van uw eigen verloskundige als de verloskundige of gynaecoloog van het Spaarne Gasthuis bevallen.

Gezinsgerichte zorg

Het Vrouw & Kind Centrum gaat werken met de filosofie van gezinsgerichte zorg. Uw gezin staat centraal. Ieder kindje verdient de beste start. Voor een goede hechting is het belangrijk dat uw baby vanaf de geboorte direct wordt omringd door de mensen die van hem houden. Dat betekent dat moeder en kind na de bevalling niet meer van elkaar gescheiden worden. Niet als een bevalling onder begeleiding van uw eigen verloskundige medisch wordt. Ook niet als u of uw kind extra zorg nodig heeft.

Planning

  • 12 en 14 juni 2018: Het eerste deel van het geboortecentrum is klaar. De kraamafdeling en de afdeling verloskunde verhuizen hier naar toe. Ook start de laatste fase van de verbouwing van het geboortecentrum.
  • 20 juni 2018: de kinderafdeling in Haarlem Zuid is klaar. De kinderafdeling Hoofddorp verhuist naar Haarlem Zuid. Alle opnames vinden vanaf dat moment plaats in Haarlem.
  • begin 2019: het geboortecentrum en daarmee het Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid is gereed. De afdelingen verloskunde en neonatologie verhuizen naar Haarlem Zuid.
    De poliklinieken gynaecologie en kindergeneeskunde blijven op alle locaties.