Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Werken in het Vrouw & Kind centrum

Begin 2019 opent in Haarlem Zuid het nieuwe Vrouw & Kind centrum. Wil je in het Vrouw & Kind centrum komen werken? Bekijk welke vacatures er zijn en kom een keer langs voor een kop koffie.

Openstaande vacatures

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures voor in het Vrouw & Kind centrum. Maak een Job Alert om op de hoogte te blijven van onze vacatures

Waaruit bestaat het Vrouw & Kind centrum?

In het nieuwe centrum is alle zorg voor vrouwen en kinderen uit de regio geconcentreerd.

Gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen, kraamzorg en alle verpleegkundigen werken intensief samen om vrouwen en kinderen zorg op maat te bieden.

Gezinsgerichte zorg

In het Vrouw & Kind centrum werken we met de filosofie van gezinsgerichte zorg. We zorgen niet alleen voor de baby’s en kinderen, maar ook voor de ouders. En we betrekken hen zo veel mogelijk bij de zorg voor hun kind.

De kinderafdeling heeft een prachtige behandelkamer. De kindvriendelijke inrichting helpt om kinderen af te leiden tijdens een behandeling. Hierdoor zijn ze minder angstig en ervaren ze minder pijn.

Op de nieuwe geboorte afdeling zijn er comfortabele bevalsuites. Elke suite heeft een eigen badkamer en alle faciliteiten die nodig zijn voor, tijdens en na de bevalling. Als de baby in het ziekenhuis moet blijven, kunnen de ouders ook blijven slapen. Ook als het kindje te vroeg geboren is en veel zorg nodig heeft.

Regionale samenwerking

Onze gynaecologen, eerstelijns-verloskundigen en kraamzorg zijn verenigd in het regionaal samenwerkingsverband ‘Rondom Zwanger’. In een handige app zien zwangere vrouwen alle afspraken met de verloskundige en/of het ziekenhuis. Ook biedt de app een persoonlijk behandelpad en informatie over zwangerschap, bevallen en hoe je je kunt voorbereiden op controles.

Meer lezen over het Vrouw & Kind centrum? In de speciale editie van patiëntenkrant Welkom staat alles over het nieuwe Vrouw & Kind centrum. Lees de Welkom

En bekijk het filmpje. Neonatologie verpleegkundige Valentina vertelt waarom het werken in het Vrouw & Kind centrum voor haar zo bijzonder maakt!