Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Learning Hackathon bedrijfshulpverlening

Leren en innoveren tegelijkertijd. In de Learning hackathon op 9 en 10 februari werken 35 deelnemers in 1 ruimte 2 dagen lang aan 1 opdracht: bedenk een manier om 4.200 medewerkers te scholen in bedrijfshulpverlening (BHV).

Op vrijdagmiddag 10 februari om 17:00 uur presenteerden de deelnemers het eindresultaat: 6 prototypes.

Een hackathon – een samenvoeging van de termen ‘hacken’ en ‘marathon’ is een manier om in korte tijd digitale oplossingen te bedenken en te bouwen. Een creatieve snelkookpan, met een razendsnelle ontwikkeling van idee naar prototype en het testen daarvan.

Het bestuur van het Spaarne Gasthuis heeftde Spaarne Gasthuis Academie, het interne opleidingsinstituut, gevraagd om een manier te bedenken alle medewerkers te scholen in bedrijfshulpverlening (BHV) en basic life support (BLS).  Die opdracht is het onderwerp van de hackathon georganiseerd door de Spaarne Gasthuis Academie in samenwerking met het Studiecentrum Bedrijf en Overheid. De 2-daagse Learning Hackathon is een krachtig vervolg op de Opleiding Onderwijskundig e-Learning Ontwerper.

Bekijk de bouwstenen en spelregels voor meer informatie over de aanleiding van de opdrachtde spelregels en hoe de deelnemers zich hebben voorbereid.

De Spaarne Gasthuis Academie heeft zelf ook al een speelse en innoverende manier bedacht om bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen in de escaperoom.