Sluiten
Thuis in
uw dossier

Blog Anna van Os – Bouwen op vertrouwen

Anna van Os, senior communicatieadviseur, vat de essentie van de Hackathon samen als bouwen op vertrouwen.

Bouwen op vertrouwen

Mam, wat is een hackathon? Heeft dat met hacken te maken? Wat gaaf, mag ik daar ook bij zijn? Mijn kind van bijna elf is enthousiast over het nieuwe initiatief van het Spaarne Gasthuis. Hij is dan ook zo’n new kid on the block: doet alles via social media, hoeft geen emailadres meer, want hij heeft zijn whatappgroepjes. Als het echt ernstig is, kunnen ze hem bellen. Maar alles wat vernieuwend en digitaal is, heeft zijn interesse.

Ik vertel hem dat hackers onderling competities hebben en een bepaalde tijd krijgen om een code te breken, zoals in een marathon. Dit spelelement is overgewaaid naar organisaties om te komen tot een digitale oplossing. Binnen het Spaarne Gasthuis gaat het erom hoe 4200 mensen kennis hebben en adequaat kunnen handelen in de eerste vijf minuten van een calamiteit. Het enige dat hij in alle ernst zegt is: vet, mam!

Het zoeken van de oplossing gebeurt niet door hackers, maar door studenten van Studiecentrum Bedrijf en Overheid. Gekeken wordt of een hackethon ook ingezet kan worden als een leermiddel voor de toekomst. Als ik deze ochtend de ruimte van de hackathon binnenloop, word ik bijna weggeblazen door de energie. De teamleider Marcel spreekt zo’n 40 mensen in de zaal toe en geeft aan dat het hele proces draait om vertrouwen.

Het wordt stiller in de zaal. Marcel vervolgt: “jullie zijn een groep mensen die elkaar 24 uur geleden nog niet kenden. Samen proberen jullie tot een oplossing te komen zonder dat je weet wat die oplossing is. Veel lijkt voorspelbaar en zeker. In dit proces is dat helemaal niet aan de orde. Dat betekent dat je vertrouwen moet hebben in het proces, vertrouwen moet hebben in elkaar. Daar werken wij aan en dat is tegelijkertijd de kern van deze manier van werken en leren”.

De mensen gaan aan de slag. De laatste 8 uur gaan in. Groepjes worden gevormd en enthousiasme wordt gedeeld. Iedereen die ik spreek is pro-actief, geïnteresseerd, vol energie en flexibel in omgang. Gele post-its worden geplakt en de eerste concepten voor ideeën hangen aan de muur. Nieuwe groepjes worden gevormd. Langs de zijlijn sta ik en sla het proces gade. Ik krijg kippenvel en voel het vertrouwen. Als ik even later mijn zoon aan de telefoon heb om hem een update te geven van de dag vertel ik hem wat een hackathon eigenlijk is: het leren bouwen op vertrouwen! Aan de andere kant van de lijn is het stil. Dan zegt hij; okay mam, niet zo emo. Have fun, doei!

Brainstormen gaat door tijdens de lunch