Sluiten
Thuis in
uw dossier

Blog Dorien Zwijnenburg – Nog even doorzetten…

Dorien Zwijnenburg beschrijft dag 2 van de Hackaton vanuit de Press-room.

Op vrijdagochtend loop ik de wasserij in Haarlem Zuid binnen. Er hangt een geur van koffie en zoete broodjes. Her en der staan of zitten deelnemers hevig te discussiëren. In de lounge ruimte wordt koffie gedronken. Bij de brown-paper wand worden gele post-its verplaatst van in progress naar done. Eén man is achter zijn laptop bezig met het maken van animaties, volledig geconcentreerd met een koptelefoon over zijn oren.

Geoliede machine

Deelnemers die elkaar tot gisterochtend niet kenden zijn inmiddels een goed geoliede machine met maar één gezamenlijk doel: 4200 medewerkers van het Spaarne Gasthuis wegwijs maken in de wereld van BHV en BLS. Samen met verpleegkundige Melanie Vader-Bakker en coördinator bedrijfstrainingen Cuun de Jong loop ik langs de verschillende deelgroepen. Als panel leden mogen wij alvast zien wat er is gemaakt zodat we vanuit het Spaarne Gasthuis mee kunnen denken.

Bruisen van energie

Binnen een mum van tijd bruisen we van de energie. Wat een goede ideeën en wat hebben ze al veel gedaan! Er wordt gewerkt volgens de zogeheten Scrum-methode: multidisciplinaire teams die in korte sprints werkende producten opleveren. Na een sprint van 2 uur roept scrum-master Marcel de Leeuwe de groep bij elkaar voor een stand up sessie. Staand in een grote kring geven deelgroepjes antwoord op een drietal vragen: Wat heb je gedaan? Wat ga je doen? En zie je problemen, uitdagingen of andere dingen die voor teamleden van belang zijn?

Nog even doorzetten

Het is de bedoeling dat elke twee uur een deelproduct opgeleverd wordt. “Het hoeft niet perfect te zijn, ga voor goed genoeg” geeft Marcel de groep mee. “Maak een ruwe versie, vraag om feedback en probeer het daarna te verbeteren”. Hierdoor loop je minder snel vast en kun je in korte tijd al tastbare resultaten tonen. De laatste sprint is zojuist ingegaan en iedereen snelt weer naar de laptops. Een grote zandloper op het scherm geeft aan dat zij over 2 uur hun product moeten opleveren. Nog even doorzetten dus…

Bloggen vanuit de Hackathon