Sluiten
Thuis in
uw dossier

Blog Pepijn van Gestel – Start hackathon!

Pepijn van Gestel, manager Services beschrijft de start van de Learning Hackathon 9 februari 11:00 uur

Zojuist de Hackathon van het Spaarne Gasthuis mogen openen! De 25 ‘Sjakie’s uit de chocoladefabriek van Willie Wonka’ oftewel de uitverkorenen, zijn van start gegaan. Van zachte ‘G’s tot harde ‘G’s, uit alle windstreken van het land zijn de deelnemers naar de oude wasserij op locatie Haarlem Zuid gekomen om in 36 uur tijd met een innovatief te idee te komen. Een idee om onze 4200 medewerkers nog beter mee te nemen in de wereld van BHV en BLS.

De term Hackathon brengt me eigenlijk wel in verwarring…HACK-ATHON. Het tweede gedeelte kan ik wel plaatsen als onderdeel van de 36 uur in relatie tot een maraTHON, maar het eerste gedeelte, HACK?! Bij het woord hacken blijft bij toch iets negatiefs hangen, of het moet een ethical hack zijn. Of is het meer een spannende associatie? Dan ligt het wel weer in lijn met de opdracht van de 25 deelnemers. Het antwoord op de definitie van hackathon heb ik  niet maar spannend en langdurig is het in ieder geval wel!

Als opdrachtgever en uiteindelijke beslisser van het accepteren van de innovatieve uitkomst ben ik natuurlijk extreem benieuwd en dan eigenlijk nog meer naar de originaliteit en hoe het idee tot stand is gekomen dan naar de inhoud. En daar gaat het deze dagen ook om…het leren in The Learning Hackathon!