Sluiten
Thuis in
uw dossier

Eindresultaat 6 prototypes

Vrijdagmiddag 10 februari om 17:00 uur presenteerden de deelnemers aan de Learning hackathon 6 prototypes.

Na twee dagen intensief samenwerken, ideeën genereren en ordenen. Van IQ naar WeQ. Daarna was het een kwestie van kiezen. Wat nog moeilijk bleek, want er waren zoveel leuke en innovatieve ideeën. Met wat sturing en feedback van beslissers en een klankbordgroep van eindgebruikers werkten de deelnemers 6 ideeën uit. Het doel: snel en adequaat handelen in de 1ste vijf minuten bij brand, reanimatie, agressie en ontruiming. Bekijk ook de vlog over de eindpresentatie.

De 6 prototypes

Mystery guest – waarin ‘real life experience’, het leren op de werkvloer centraal staat. Met als basis 5 scenario’s die op de werkvloer als verrassingsoefening ingezet kunnen worden. Dit idee is ook inzetbaar als bordspel met kaartjes met vragen over het handelen in de 1ste vijf minuten.

SOS Monitor – gaat uit van het principe van social learning. Leren van elkaar door ervaringen te delen. Nadat een incident heeft plaatsgevonden deelt de betrokken medewerker wat hij / zij gedaan heeft. Onderdeel van dit idee is een weergave van het aantal keer dat reanimatie, brand, ontruiming en agressie aan de orde is. Dat brengt bedrijfshulpverlening beter in beeld bij collega’s.

De powerApp – een applicatie waarmee je je eigen kennis kunt testen, kunt zien  en waarmee je collega’s kunt uitdagen voor een quiz-battle, een kennis gevecht

Waaier – voor de medewerkers die niet de hele dag online zijn, een informatieve waaier die je altijd bij je kunt dragen.

De vijf minuten app – min of meer de digitale versie van de waaier. Met een stappenplan voor de 1ste 5 minuten en instructiefilmpjes over bijvoorbeeld het gebruik van de brandblusser. Onderdeel van de app is een kaart waarop je kunt zien waar je hulpmiddelen kunt vinden (AED, blusapparatuur).

Augmented reality – op het laatste moment nog bedacht. Het idee is dat je met je mobiel of tablet al lopend door het gebouw informatie krijgt bij bijvoorbeeld de brandblusser. In de vorm van een filmpje over de werkwijze.