Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Opdracht

De opdracht voor de deelnemers aan de Learning Hackathon is: bedenk een manier voor het scholen van 4200 medewerkers in bedrijfshulpverlening (BHV).

De aanleiding voor de opdracht

Heeft u op het werk wel eens een brandje geblust? Of iemand gereanimeerd? Ja? Dan is de kans groot dat u bedrijfshulpverlener bent. Nee? Dan heeft u misschien altijd gedacht: dat hoef ik niet te kunnen, dat doen mijn collega’s die bedrijfshulpverlener zijn. Zo werkt het in de meeste organisaties. Sommige medewerkers zijn BHV geschoold en het overgrote deel niet.

Elke seconde telt..

Het bestuur van het Spaarne Gasthuis kiest er bewust voor om de kennis over BHV en Basic Life Support (BLS) aan alle 4200 medewerkers aan te bieden. Als medewerker in een ziekenhuis is het mogelijk nog belangrijker om te weten wat je moet doen bij brand, ongevallen, evacuatie en bij reanimatie. Die kennis kan ook van pas komen buiten het ziekenhuis. Het Spaarne Gasthuis ziet het scholen van al haar medewerkers als een bijdrage aan de maatschappij. Elke seconde telt weten we inmiddels, dus hoe meer mensen weten hoe ze met een AED een leven kunnen redden, hoe beter.

Pepijn van Gestel, manager services Spaarne Gasthuis, licht de opdracht kort toe: