Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Spelregels

Bij een hackathon zijn er weinig strikte spelregels. Het creatieve proces is het allerbelangrijkste, daaruit kunnen vernieuwende ideeën ontstaan.

Het proces heeft een bepaalde structuur. De deelnemers hebben in de voorbereiding een kader gekregen om binnen te werken. Van het Spaarne Gasthuis zijn in ieder geval aanwezig: de formele opdrachtgever die kan/mag beslissen, een inhoudelijk deskundige en mensen die het initiatief kunnen uitdragen.

Op gezette tijden overlegt de groep met de zogenoemde beslissers en een klankbordgroep. De beslissers geven aan of de deelnemers op de goede weg zitten in het denkproces. Bij de klankbordgroep toetsen de deelnemers hun ideeën. Kloppen hun aannames? Werkt dat wat er bedacht is in de praktijk ook zo? Met de feedback gaan de deelnemers verder met het ontwikkelproces.

Ontwerpteam

Marcel de Leeuwe (gecertificeerd ScrumMaster en e-Learning specialist) ondersteunt de deelnemers. Een ontwerpteam van 4 ‘maak’-experts werkt de ideeën digitaal uit (denk aan een app-bouwer, een storyline-expert, een graphic designer).