Sluiten
Thuis in
uw dossier

Keurmerken

U komt naar het Spaarne Gasthuis vanwege uw gezondheid. U wilt de beste zorg.

Het Spaarne Gasthuis beoordeelt en verbetert de zorg voortdurend. Maar ook externe organisaties beoordelen het Spaarne Gasthuis: zij kijken of het ziekenhuis voldoet aan gestelde eisen.

Alleen ziekenhuizen die aan alle eisen voldoen geven zij een keurmerk. De keurmerken garanderen dat u optimale zorg krijgt. 

Op deze pagina staan de belangrijkste keurmerken op een rij.

Algemeen

NIAZ-accreditatie

Spaarne Gasthuis heeft het kwaliteitscertificaat van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ).

Dit betekent dat het ziekenhuis:

  • De zaken intern goed op orde heeft
  • Veilige zorg levert
  • De klant centraal stelt
  • Betrouwbare resultaten presenteert
  • Zorg- en dienstverlening voortdurend verbetert 

STZ-status

Het Spaarne Gasthuis heeft de officiële STZ-status. STZ staat voor de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidings-Ziekenhuizen. Tot deze ‘eredivisie’ van de ziekenhuiszorg worden alleen dié ziekenhuizen toegelaten die hooggespecialiseerde medische zorg leveren en veel aandacht besteden aan opleidingen, onderwijs en onderzoek.

Veilige voeding (HACCP)

Het HACCP-certificaat betekent dat het Spaarne Gasthuis veilige voedselvoorziening waarborgt. De hygiënecode geldt niet alleen voor de centrale keuken, maar ook voor serveren, bewaren en bereiden van voeding. 

Vrouw en kind

Vruchtbaarheidszorg

De zorg rond vruchtbaarheidsproblemen is in het Spaarne Gasthuis goed geregeld. Dat blijkt uit de Monitor Fertiliteitszorg van Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Het Spaarne Gasthuis ontving daarom een Pluim. 

Overig 

Dialyse

De afdeling Dialyse heeft het HKZ-certificaat. Het betekent dat de Dialyseafdeling gestructureerd en zorgvuldig werkt aan een veilige en optimale behandeling van dialysepatiënten. De behandeling voldoet bovendien aan de behoeften en verwachtingen van patiënten.

Accreditatie voor pathologie

De vakgroep pathologie ons ziekenhuis heeft de accreditatie behaald van de stichting CCKL. Dat betekent dat het ziekenhuislaboratorium voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van deze organisatie. De CCKL zet zich in voor de kwaliteit van laboratoria en laboratorium-onderzoek in de gezondheidszorg.