Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Mobiele keuken op dagbehandeling oncologie

31-1-2019

Sinds maandag heeft de afdeling oncologie dagbehandeling in Hoofddorp een eigen mobiele keuken. Deze keuken maakt, midden in het restaurant op de afdeling, kleine hapjes voor de patiënten. Elke dag iets anders. Onze bevlogen dieetkok Mehmet vertelt: “We willen de patiënten, die vaak lange tijd in een ziekenhuisbed doorbrengen, uit de slaapkamer halen.”

Er worden kleine porties geserveerd. “Voor deze kwetsbare patiënten moeten we goed letten op wat en hoe we het eten serveren. Sommige patiënten hebben bijvoorbeeld blaren in hun mond door de chemotherapie, of hun smaak is verslechterd. We proberen veel met kleuren te werken en ons aan te passen aan de wensen en behoeften van de mensen.”

Hospitalitymedewerker Sylvie serveert de gerechtjes uit aan de patiënten. “Ik heb echt een band met de patiënten die hier, vaak meerdere keren per week, komen eten. Hun reactie maakt dit werk het mooiste werk van de wereld.”

De dagbehandeling oncologie is de eerste afdeling in het Spaarne Gasthuis met een eigen mobiele keuken. Binnenkort komt er ook een keuken in het Vrouw & Centrum centrum en op de afdeling geriatrie in Haarlem Zuid. Deze keukens worden ook weer aangepast aan de doelgroep en zullen een iets andere insteek krijgen.