Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Cadeaus voor ouders op afdeling neonatologie

20-11-2019

​Op 17 november was het wereldprematurendag. Om hier bij stil te staan organiseerde de afdeling neonatologie verschillende activiteiten.

Voor alle kinderen van de afdeling werd er namens Early Birds een minifotoshoot georganiseerd met een leuke goodiebag. De ouders waren dolblij met het resultaat.

Ook konden alle ouders aanschuiven bij de beschuitbar en gezamenlijk koffie drinken met wat lekkers erbij. Vrijwilliger van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen, Alberdien Kenbeek was hierbij ook aanwezig en sprak met ouders over hun ervaringen.

Veel ouders gaven een positieve reactie dat ze zich erg gesteund voelde, mede door de gedeelde ervaringen met andere ouders en het gevoel dat zij niet de enige zijn.

De afdeling kreeg van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen nieuw “couveusekoffertje” voor broertjes en zusjes. Dit is speciaal bedoeld om kinderen te betrekken bij hun pasgeboren broertje of zusje.

De kinderen kregen zelf ook een muziekdoosje en knuffeldoekje als kadootje. Daarnaast kregen de ouders ook het blad Kleine Maatjes mee samen met een geurdoekje. Dit kunnen ouders op hun huid dragen en daarna bij hun baby in bed leggen. Zo heeft de baby de geur van zijn ouders altijd bij zich en geeft dit een veilig gevoel.

Dit is allemaal mogelijk gemaakt door de Stichting Early Birds, de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen en de Vrienden van het Spaarne Gasthuis.

Over Wereld Prematurendag

In Nederland worden elk jaar ongeveer 15.000 baby’s te vroeg geboren (1 op de 10). Deze baby’s hebben een grotere kans om later beperkingen, handicaps en ontwikkelingsstoornissen te ontwikkelen. Tijdens de Wereld Prematurendag wordt er extra aandacht gevraagd voor onderzoek naar en behandeling van te vroeg geboren baby’s.