Sluiten
Thuis in
uw dossier

Patiënten en bezoekers dragen een mondkapje in Spaarne Gasthuis

2-10-2020

U moet binnen alle locaties van het Spaarne Gasthuis een zelf meegebracht mondkapje dragen. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Bent u uw mondkapje per ongeluk vergeten, dan krijgt u er bij de ingang een van ons. Ook medewerkers zijn beschermd. Zij dragen een chirurgisch neusmondmasker. Als een medewerker valt onder de wettelijk vastgestelde uitzonderingen kan het zijn dat hij of zij een face shield draagt. Daar waar de 1,5 meter tot patiënt of collega niet mogelijk is, dragen medewerkers altijd een chirurgisch neusmondmasker.

mondkapje-verplicht-Spaarne-Gasthuis

Het Spaarne Gasthuis vraagt iedere patiënt en bezoeker om een eigen niet-medisch mondkapje mee te nemen en deze op te zetten, voordat hij of zij het ziekenhuis binnenkomt. Het mondkapje wordt gedurende het gehele bezoek gedragen. Met deze maatregel geeft het ziekenhuis gehoor aan de verplichting van het kabinet om een mondkapje te dragen in een publieke binnenruimte. Zo blijft het ziekenhuis een veilige plek. Voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

Het ziekenhuis moedigt daarnaast patiënten aan om vooral de afspraken met het ziekenhuis door te laten gaan. Het is niet nodig om zorg te mijden. In het ziekenhuis blijven ook de andere coronamaatregelen gelden. Het houden van 1,5 meter afstand, zoveel mogelijk alleen komen, regelmatig de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en niet naar het ziekenhuis komen bij klachten die lijken op corona. Het Spaarne Gasthuis let continu op de veiligheid van patiënten en medewerkers en indien nodig, worden de maatregelen aangescherpt.

Lees hier meer over het dragen van mondkapjes in het Spaarne Gasthuis.

*Niet-medische mondkapjes hebben geen CE-markering of een medische claim, zoals ‘for medical use’. 

Meer over

Coronavirus