Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Elfde aflevering Hartslag podcast

23-12-2021

“Door zorg op afstand zijn we nu vaker te gast bij de patiënt thuis.”

Vandaag de 11e aflevering van de Hartslag podcast. Een maandelijkse podcast voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis waarin zij verhalen vertellen over werk en vooral ook waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Kinderarts Léon Winkel groeide zelf op met astma. In de 11e aflevering van de Hartslag podcast van het Spaarne Gasthuis legt hij uit hoe belangrijk deze aandoening is geweest voor zijn keuze om kindergeneeskunde te studeren. Ook hoe hij samen met collega’s de astma luchtbrug ontwikkelde en daarmee zorg naar huis stimuleert. Léon is naast kinderarts ook bestuurslid van de medische staf (MSCK) en vertelt verder over de toekomst van zorg, de uitdagingen die er liggen en tenslotte over de effecten van corona op kinderen. Luister mee naar het verhaal van Léon Winkel.

De aflevering is te beluisteren via:

Hartslag podcast

De Hartslag podcast is ontwikkeld ‘voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis’. De gesprekken zijn altijd gerelateerd aan het werk dat iemand uitvoert in het ziekenhuis en het persoonlijke leiderschap dat iemand neemt binnen zijn vak.

Met de titel ‘Hartslag’ wordt in één woord de scope van de podcast gevangen: het zijn de medewerkers die de hartslag van het ziekenhuis vormen. De podcast is daarmee de spreekwoordelijke vinger aan de pols en laat zien dat het deel uitmaakt van een levendige gemeenschap.

Verdiepende interviews zorgen voor meer inzicht, begrip en verbinding. Daarnaast krijgt de luisteraar meer inzicht in het wel en wee in een ziekenhuis.

Bekijk hier alle Hartslag afleveringen