Sluiten
Thuis in
uw dossier

Feestelijke opening Vrouw & Kind centrum

8-4-2019

Op zaterdag 6 april vierde het Spaarne Gasthuis de officiële opening van het nieuwe Vrouw & Kind centrum. Met de opening van dit centrum is een groot deel van de zorg voor vrouwen en kinderen geconcentreerd in Haarlem Zuid. Gynaecologen, eerste- en tweedelijns verloskundigen, kraamzorg en kinderartsen werken in het Vrouw & Kind centrum intensief samen om de zorg voor deze patiëntengroepen steeds verder te verbeteren.

Voorzitter Ivo van Schaik proost op het nieuwe Vrouw & Kind centrum.

 

De nieuwe kinderafdeling heeft een kindvriendelijke inrichting. Geen stereotype ziekenhuisgangen, maar warme kleuren, mooie visuals, zitjes en verschillende speelplekken voor kinderen van alle leeftijden. Het centrum omvat, naast de nieuwe kinderafdeling en de poliklinieken voor kindergeneeskunde en gynaecologie, ook de geboorteafdeling voor de hele regio. Daar kunnen vrouwen zowel onder begeleiding van hun eigen verloskundige, of, als dat nodig is, met de expertise van een gynaecoloog bevallen.

Gezinsgerichte zorg

In het Vrouw & Kind centrum werken we met de filosofie van gezinsgerichte zorg. Dat betekent dat moeder en kind na de geboorte niet meer gescheiden worden. Ook niet als een van hen of allebei extra zorg nodig hebben. In zeer compleet uitgeruste -suites kunnen moeder en baby samen verblijven. Onderzoek heeft uitgewezen dat dat essentieel is voor de hechting. Ook op de kinderafdeling is het uitgangspunt dat ouders participeren in de zorg en nauw betrokken zijn bij de behandeling.

Centraal in de regio

Wethouders Jur Botter van Haarlem en Mieke Mooij van de Haarlemmermeer beklommen beiden het podium om de aanwezigen te feliciteren.
Jur Botter: “Julie Vrouw & Kind centrum is een prachtige plek waar persoonlijke aandacht voor pasgeborenen en ouders centraal staat. Gemeente Haarlem maakt zich sterk voor de sociale ondersteuning van kwetsbare groepen ouders en kinderen. Ik zie het centrum als een plek waar we al bestaande samenwerkingen op dit gebied verder uit kunnen breiden.”
Mieke Booij: “Het Vrouw & Kind centrum van het Spaarne Gasthuis ligt centraal in de regio. Door het centrum op 1 locatie onder te brengen, kan het betere zorg bieden voor vrouwen en kinderen in die hele regio.”

Bekijk hier een sfeerimpressie van de officiële opening.