Sluiten
Thuis in
uw dossier

Fotostickers voor coronamedewerkers

7-5-2020

In heel korte tijd is de afgelopen 2 weken een heel mooi initiatief van de grond gekomen in ons ziekenhuis: een app en persoonlijke label printer voor onze medewerkers op de corona-afdelingen.

Onpersoonlijk

Door de persoonlijke beschermingsmiddelen die de medewerkers van de corona-afdelingen moeten dragen, zijn zij onherkenbaar voor de patiënten, en soms ook voor elkaar. Sinds de start van de corona-afdelingen werd al snel gebruik gemaakt van naamlabels met 5 verschillende kleuren voor de verschillende functies op de afdeling. Zo kon je van een afstand snel zien wat voor functie iemand had. Toch bleef dit onpersoonlijk. Binnen het ziekenhuis was er echter geen simpele manier om in korte tijd heel veel foto’s op labels te printen.

App en labelprinters

Een bevriende ICT-er van afdelingshoofd Bart de Leur, Dennis van den Heuvel, werd ingeschakeld en kwam samen met zijn collega Björn Vermaas tot de snelste oplossing: een app. Björn heeft deze app geheel kosteloos in zijn vrije tijd voor ons gemaakt! Voor het printen van de labels zijn 4 speciale printers aangeschaft wat door sponsoring van de Vrienden Spaarne Gasthuis mogelijk is gemaakt.

Een super mooi voorbeeld van hoe je in korte tijd door goede samenwerking, afstemming en enthousiasme tot iets moois kan komen!