Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Genomineerd voor Planetree Award

24-1-2018

Twee projecten van het Spaarne Gasthuis zijn genomineerd voor een Planetree award, namelijk het publieksevenement ‘Het gala van de vrouwenkwaaltjes’ en ‘hartrevalidatie in de wijk’.

Stem op het Spaarne Gasthuis

 

Het gala van de vrouwenkwaaltjes

Het Spaarne Gasthuis organiseerde op 22 november 2017 een geheel verzorgde avond in de Philharmonie in Haarlem om vrouwenkwaaltjes uit de taboesfeer te halen. Geleid door Sofie van den Enk, met cabaretière Kristel Zweers, gynaecologen en seksuoloog aan het woord, ludieke acts, ruimte voor vragen en een meet&greet met de artsen. De avond was binnen een week uitverkocht en maar liefst 500 vrouwen kwamen gehuld in galajurken naar deze ‘ladies only’ avond.

Hartrevalidatie in de wijk

Waarom alleen als je samen meer en beter bereikt? Daarom zette het Spaarne Gasthuis met een aantal fysiotherapeuten een uniek hartrevalidatienetwerk op in de regio. Door deze samenwerking kunnen patiënten snel en dichtbij huis revalideren. Zo herstellen ze sneller en krijgen ze het vertrouwen in hun lichaam weer terug.

Een van de initiatiefnemers van het netwerk is cardioloog Jon Funke Küpper. “Mensen zijn vaak onzeker na een behandeling aan het hart”, vertelt hij. “Ze hebben veel vragen zoals: wat kan ik nog, belast ik mijn hart niet te veel, wat is veilig? Een goed revalidatieprogramma kan ze daarbij helpen. Behalve de cardioloog en fysiotherapeut zijn er ook diëtisten, gespecialiseerd verpleegkundigen en waar nodig psychologen of maatschappelijk werkers bij betrokken. Voor elke patiënt een programma op maat. Uit onderzoek weten we dat mensen die zo’n revalidatieprogramma volgen sneller en beter herstellen van hun ingreep. Heel erg belangrijk dus.”

Stem ook!

Eén keer per jaar reikt Planetree de Planetree Awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Deze awards zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgverleners om (vernieuwende) patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen. Op 22 maart worden de winnaars bekend gemaakt. Iedereen kan tot 22 februari a.s. een stem uitbrengen op deze projecten via de website van Planetree. Stem ook via Planetree.