Sluiten
Thuis in
uw dossier

Griepgolf ook in het Spaarne Gasthuis

6-3-2018

Net als veel andere ziekenhuizen in Nederland heeft het Spaarne Gasthuis te maken met de griepgolf. We hebben meer patiënten en er zijn ook veel zieke medewerkers. Hierdoor kunnen we minder patiënten opvangen. Het kan zijn dat u er weinig van merkt. Toch informeren we u graag over de situatie.

Wij doen onze uiterste best om de patiënten die met spoed zorg nodig hebben zo goed en snel mogelijk te helpen. Om hier ruimte voor te houden, hebben we afgelopen week helaas een aantal niet-acute operaties moeten afzeggen. Deze patiënten zijn gebeld door hun arts. Andere operaties gaan wel door. Ook moeten we patiënten soms naar een andere afdeling verplaatsen. Dit doen we alleen als het medisch verantwoord is.

Verder zijn er patiënten in het ziekenhuis die wachten op een plek in een verpleeghuis of op thuiszorg. We overleggen met thuiszorg, verpleeg-, en verzorgingshuizen om voor deze patiënten zo snel mogelijk een plek te regelen.

Wij verwachten dat de griepgolf nog even aanhoudt. We kijken per dag of bovenstaande maatregelen nodig zijn. En hopen daarom op uw begrip.