Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Individuele aanpak bij een bariatrische operatie

5-11-2020

Wie bij het Obesitas centrum van het Spaarne Gasthuis op de wachtlijst staat voor een bariatrische operatie heeft er vaak al een ingrijpend voortraject op zitten. De beslissing voor zo’n operatie is voor velen vaak een ‘laatste redmiddel’. Patiënten kiezen vaak voor een traject bij het Spaarne Gasthuis vanwege de individuele behandeling en begeleiding.

Jarenlange ervaring

Als bariatrisch chirurgen van het Obesitas centrum opereren wij inmiddels al veertien jaar en voeren jaarlijks ruim 1000 operaties uit. En nog steeds merken wij bij elke nieuwe patiënt hoe belangrijk een persoonlijk advies en behandeling is. Want ieder mens is anders. Daarom krijgt iedereen een unieke aanpak in het Obesitas centrum van ons ziekenhuis en dit maatwerk zorgt voor vertrouwen, verbinding en goede resultaten.

Veilige voorbereiding op een operatie

Die individuele aanpak begint met een uitgebreid screenings- en voorbereidingstraject. Dit traject kan enkele weken duren. Het doel van dit traject is om mensen zo goed mogelijk voor te bereiden op een eventuele operatie. Wij vinden het belangrijk om iedereen een advies te geven dat het beste bij hem of haar past. Het behandelteam doet er alles aan om u zo veilig mogelijk voor te bereiden op de operatie en de periode na de operatie.

Individuele begeleiding

Een operatie is echt het laatste dat je kunt doen om af te vallen, je moet alle andere mogelijkheden al geprobeerd hebben. We komen het af en toe tegen: mensen die medisch gezien aan alle criteria voldoen, maar er emotioneel niet klaar voor zijn. Bijvoorbeeld omdat ze allerlei problemen aan het stapelen zijn. Die moeten dan eerst opgelost worden voordat ze zo’n grote stap kunnen zetten. Daar helpen wij bij of wij verwijzen hen naar de juiste specialist. Soms vinden we dat iemand beter eerst aan de slag kan gaan met een diëtist of bijvoorbeeld sporttherapeut, of dat de suikerziektebehandeling beter kan worden ingesteld. Nadat een patiënt ook dit traject heeft doorlopen beoordeelt het obesitasteam de patiënt opnieuw. Het komt ook voor dat mensen dan geen operatie meer willen. Of nog beter: dat het niet meer nodig is, omdat ze gezonder zijn gaan leven en zijn afgevallen.

Operatie en nazorg

Als u voldoende voorbereid en klaar bent voor de operatie plaatsen wij u op de wachtlijst. Die wachttijd vinden veel patiënten fijn, omdat ze zich hierdoor praktisch kunnen voorbereiden. Het streven is om binnen drie maanden het traject van het eerste consult tot en met de operatie te doorlopen. Daarna volgt het langste traject: de nazorg. Ook dan staat ons team van het Obesitas centrum klaar om mensen levenslang te begeleiden als dat nodig is. 24 uur per dag, 7 dagen per week is er in het Spaarne Gasthuis een arts beschikbaar voor het leveren van gespecialiseerde hulp.

Neem jij ook de stap?

De keuze voor een maagverkleining of -omleiding maak je niet zomaar. Heeft u een BMI van 40 of hoger en wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Plan dan eens een gratis info-date met een van onze verpleegkundig specialisten. Wij staan telefonisch of veilig in het ziekenhuis voor u klaar.