Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Jouw toekomst, Jouw zorg

30-7-2018

Op dinsdag 17 juli startte Samen Voor Betere Zorg (VBZ, vereniging voor zorgorganisaties in Kennemerland, Amstelland en Meerlanden) met de campagne ‘Jouw toekomst, Jouw zorg’. Hiermee laten ze jongeren zien dat werken in zorg en welzijn leuk en veelzijdig is.

Dit doen ze door jongeren een kijkje te geven in het leven van vijf ambassadeurs. Deze jonge zorgkanjers – waaronder onze eigen Aygun Genchev – delen de komende maanden op Facebook en Instagram hun leven in én buiten de zorg. Alle posts zijn te zien op mijntoekomstmijnzorg.nl.

Oneindig veel beroepsmogelijkheden

Jongeren denken vaak dat de zorg ze weinig te bieden heeft. “En dat is jammer”, zegt Willeke de Weerd van VBZ. “Werken in de zorg is veel dynamischer en inspirerender dan jongeren denken. Iedere dag is anders. Er zijn oneindig veel beroepsmogelijkheden met baanzekerheid op alle niveaus. Van laborant tot pedagoog, van kraamverzorgster tot psychiatrisch verpleegkundige. En door de flexibele werkroosters is de balans tussen werk en privé uitstekend te maken.” Het Spaarne Gasthuis ondersteunt de campagne van samen Voor Betere Zorg (VBZ). “Het enthousiasmeren van jongeren is key voor de zorg van de toekomst. Wij helpen graag deze boodschap uit te dragen”, aldus Barbera Willems, een van onze corporate recruiters.

Wedstrijd: raad jij wat ik doe?

Dinsdag 17 juli was ook de officiële start van de wedstrijd #raadwatikdoe. De komende weken komen banners, posters, posts online en offline langs met korte filmpjes en beelden van de jonge zorgprofessionals met daarbij de vraag: Raad jij wat ik doe? Jongeren kunnen reageren en proberen het beroep van de ambassadeur te raden en vervolgens hun antwoord delen met #raadwatikdoe. De winnaar maakt kans op een VIP-dag met een van de ambassadeurs. Ze halen de ambassadeur met een limousine van zijn/haar werk op en krijgen vervolgens bijvoorbeeld een fotoshoot met lekkere lunch, of een kickboks-cursus met pizza. De winnaar mag met drie vrienden een keus maken uit een aantal mogelijkheden.