Sluiten
Thuis in
uw dossier

Leerlingen van IMC On Tour op bezoek

30-1-2019

De Spaarne Gasthuis Academie gaf ook dit jaar weer lessen aan IMC On Tour, een speciale klas van IMC-Weekendschool.

Linda Witte (onderwijscoördinator masterfase geneeskunde) en Nicole Verheul (arts-docent) organiseerden dit samen met collega arts-docenten en studenten. Linda: “Het is ontzettend leuk en zinvol om deze groep kinderen wat bij te brengen over alle mooie beroepen die je in ons ziekenhuis kunt uitoefenen. Ze zijn erg enthousiast en leergierig. Het programma bestond uit 1 les op de weekendschool, waarbij wij bij hen langsgingen, en twee excursies in het ziekenhuis.

Een dagje in het ziekenhuis
“We hebben het programma zo praktisch mogelijk gehouden. We begonnen met een quiz en vertellen aan de hand van een torso over het menselijk lichaam. Tijdens de excursies in het ziekenhuis ging het nog meer leven met een reanimatiecursus, bloeddrukmeten, pols tellen en leren hechten en knopen op een spons. Het was een erg geslaagde dag!”

IMC On Tour
IMC on Tour richt zich op kinderen die zijn ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en (in de meeste gevallen) net een verblijfstatus hebben gekregen. Vaak zijn de kinderen gevlucht uit hun geboorteland. Zij krijgen op deze school verschillende lessen, waarbij ze ook de Nederlandse taal leren. Deze leerlingen zijn allemaal tussen de negen en veertien jaar oud en krijgen extra individuele aandacht