Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Medewerkers en patiënten Spaarne Gasthuis besmet met corona

28-9-2020

Op de verpleegafdeling interne geneeskunde van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp zijn afgelopen week diverse medewerkers en patiënten besmet geraakt. Dit is gebeurd na contact met een patiënt die met corona geïnfecteerd bleek te zijn. De medewerkers zijn thuis met lichte klachten.

Naar aanleiding van de besmettingen worden testen uitgevoerd onder medewerkers en patiënten. Dit gebeurt wanneer zij verschijnselen vertonen die in verband worden gebracht met corona. Het bron- en contactonderzoek op de afdeling is bijna afgerond en daarmee verwacht het ziekenhuis de situatie onder controle te krijgen. Lopende het onderzoek blijven zorgmedewerkers en bezoekers op de betreffende afdeling uit voorzorg persoonlijke beschermingsmiddelen dragen. De afdeling blijft open.

Het Spaarne Gasthuis volgt vaste protocollen om te voorkomen dat meer medewerkers of patiënten worden besmet. Patiënten en bezoekers kunnen veilig naar het ziekenhuis blijven komen. Zowel afspraken als behandelingen gaan door. De eerder ingestelde richtlijnen voor een bezoek aan het ziekenhuis door patiënten en bezoekers zijn niet veranderd. Deze richtlijnen staan op de bezoektijden pagina.

Meer over

Coronavirus