Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Mooie uitdaging voor mensen met diabetes

25-2-2018

Vanaf 17 mei organiseren SportSupport, diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis samen met FysioEpert, fysiotherapie Teding van Berkhout een 20-weekse wandeltraining. Samen met maximaal 30 deelnemers bereiden ze zich stapsgewijs voor op de Nationale Diabetes Challenge in september. Wilt u meedoen aan de training en de challenge? Kom dan naar de informatieavond op woensdag 18 april. U bent van harte welkom!

Wat houdt de challenge in?

De training is bedoeld voor mensen met diabetes, maar ook anderen die graag aan hun conditie willen werken zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Diabetes komt heel veel voor. In Nederland hebben naar schatting 1 miljoen mensen diabetes. Diabetes is een aandoening die leidt tot een te hoog glucosegehalte in het bloed. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid op de korte en lange termijn.

Vanaf 17 mei gaan we 20 weken lang elke week samen wandelen. In kleine stappen trainen wij samen met de deelnemers zodat we klaar zijn voor de Nationale Diabetes Challenge Week van 24 t/m 29 september 2018. Het doel is om die week 4 dagen te wandelen. 3 dagen in onze eigen omgeving. De laatste dag (29 september) komen alle teams van Nederland bijeen in het olympisch stadion in Amsterdam. Gezamenlijk leggen we dan de laatste kilometers af en we finishen op het Challenge Diabetes Festival.

Meedoen?

Er is plek voor 30 deelnemers. Het project is in eerste instantie voor mensen met diabetes, maar bewegen is natuurlijk goed voor iedereen. Ook anderen die hun conditie willen verbeteren kunnen meedoen.

Informatieavond, waar en wanneer?

Programma: informatie voor mensen die willen deelnemen aan de challenge en voor anderen die meer willen weten over bewegen bij diabetes.
Datum: 18 april 2018 om 19.30 uur
Locatie: Spaarne Gasthuis, Haarlem Zuid, Boerhaavelaan 22, 3035 RC Haarlem (Amfitheater).

Sprekers:

  • Verpleegkundig specialist– het effect van bewegen op bloeddruk, cholesterol en bloedglucose
  • Fysiotherapeut – hoe bouw je op van een matige conditie naar een goede conditie, hoe beweeg je gezond?
  • Ervaringen diabetes challenge 2016 en 2017
  • Diabetesverpleegkundige – wat is de Nationale Diabetes Challenge, voor wie, wanneer, einddoel: landelijke afsluiting in september

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze informatieavond bij Lucia Grooff van SportSupport via lgrooff@sportsupport.nl of via (023) 526 0302.

Bewegen helpt complicaties te voorkomen

Diabetesverpleegkundige Ilona Verschoor: “In de behandeling van diabetes wordt een gezonde leefstijl steeds belangrijker. Regelmatig sporten en bewegen kan complicaties op latere leeftijd voorkomen. Het helpt je bloedglucosewaarden onder controle te houden/krijgen, waardoor je je beter, gezonder en zelfverzekerder voelt. Als diabetesverpleegkundigen zien wij elke dag het positieve effect dat beweging heeft op de gezondheid. Maar we zien ook dat het voor sommige mensen lastig is om in beweging te komen. Wij willen ze graag helpen om het rustig op te bouwen en aan den lijve te ondervinden wat regelmatig bewegen voor ze kan betekenen.”

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Met de NDC wil de BvdGF een structurele bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland. Met ondersteuning van de BvdGF organiseren lokale zorgprofessionals overal in Nederland een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar patiënten te verbeteren. Meer informatie op www.nationalediabeteschallenge.nl.