Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Muziekstudio voor jonge patiënten Spaarne Gasthuis

11-3-2020

Op woensdag 11 maart is in Haarlem Zuid de intentieverklaring tussen het Spaarne Gasthuis en Stichting Muziekids getekend. Ook Giel Beelen was hierbij aanwezig. Zijn naam is verbonden aan deze samenwerking.

Dankzij de samenwerking tussen het Spaarne Gasthuis en Stichting Muziekids krijgt het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid een muziekstudio. Hierdoor kunnen jonge patiënten en bezoekers muziek maken. Het maken van muziek zorgt voor ontspanning, afleiding en plezier. Uit onderzoek blijkt dat het maken van muziek helpt tegen pijn, verdriet en gemis van thuis. Kortom, het verzacht hun zorgsituatie.

Giel Beelen (naamgever Muziekids studio Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid) zegt: “We staan hier nu en er komt een Muziekids studio. Een speelruimte waarin kinderen hun gedachtes kunnen verzetten.”

In de Muziekids studio’s maken jonge patiënten, onder begeleiding van een ervaren Muziekids studioleider en muzikale vrijwilligers, op allerlei instrumenten muziek. Zo spelen zij onder een  lichtinstallatie op piano’s, gitaren, drumstellen en andere slag- en snaarinstrumenten. Daarnaast is het ook mogelijk om liedjes te draaien op een echte ‘DJ booth’.