Sluiten
Thuis in
uw dossier

Niks aan de hand, wel aan de kant!

21-5-2019

Op vrijdag 14 juni vindt het KinderBeestFeest weer plaats. Hiervoor zijn vanuit beide locaties van het Spaarne Gasthuis patiënten uitgenodigd, die geregeld opgenomen liggen in het ziekenhuis.

De VIC’s (Very Important Children) en hun familie worden uit verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen in collones onder begeleiding van sirenes en zwaailichten naar Artis gebracht. De boodschap hierbij is ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’

Ook patiënten van het Spaarne Gasthuis worden opgehaald voor dit jaarlijkse spektakel. Op deze dag kun je daarom, wat vaker dan normaal, ambulances en brandweerwagens voorbij zien en horen komen. De ‘herrie’ begint rond 16.30 uur en duurt de hele avond. Tussen 22:00 en 23:00 keert de hele colonne terug in Haarlem en Hoofddorp.

Over Stichting KinderBeestFeest
Het feest wordt georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de politie, brandweer, ambulancedienst, marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, de reddingsbrigade en de Gemeente Amsterdam.

Het belooft weer een bijzondere avond te worden waarbij kinderen even hun ziekte kunnen vergeten.