Sluiten
Thuis in
uw dossier

Nieuwe hometrainers voor oncologie

11-9-2017
 

De afdeling oncologie van het Spaarne Gasthuis is verblijd met vier nieuwe hometrainers. De hometrainers zijn aangeschaft met een gift van de JOJO Foundation.

Kanker en chemotherapie kosten veel energie van het lichaam. Conditieverlies, vermoeidheid en afbraak van spieren zijn het gevolg. Patiënten zijn dan geneigd om te stoppen met sporten en hun energie te sparen.

Maar het is juist van belang dat zij blijven bewegen. Sporten zorgt er namelijk voor dat bijwerkingen van chemotherapie minder worden, het draagt bij aan toename van zelfvertrouwen, vermindert depressieve klachten en zorgt voor betere nachtrust.

Er stonden al vier hometrainers op de afdeling oncologie, die sterk waren verouderd. Met een gift van de JOJO Foundation zijn vier nieuwe hometrainers aangeschaft. De apparaten staan nu op de isolatiekamers.

Meneer van Kampen is ook blij met de fietsen. Hij ligt in een isolatiekamer en moet vanwege een lage weerstand apart van anderen worden verpleegd. “Voor mijn opname lig ik 2,5 week in het ziekenhuis en mag ik eigenlijk mijn kamer niet af. Dat er nu een hometrainer op mijn kamer zelf staat vind ik heel fijn, want anders beweeg ik veel te weinig en verlies ik mijn energie.”