Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Ontspannende handmassages

29-6-2016

In het Spaarne Gasthuis bieden we onze gasten graag wat extra’s. Daarom geven we vanaf mei op verschillende verpleegafdelingen in Haarlem Zuid en Hoofddorp ontspannende handmassages aan onze gasten.

Patient krijgt handmassage

Na een succesvolle pilot op de afdeling neurologie, geriatrie en chirurgie in Haarlem Zuid en gynaecologie en chirurgie in Hoofddorp worden de handmassages de komende maanden uitgebreid naar alle verpleegafdelingen van het Spaarne Gasthuis. 20 speciaal opgeleide vrijwilligers van de Unie van Vrijwilligers (UvV) geven de massages. Zij hebben een uitgebreide training gekregen van een gecertificeerd opleidingsinstituut voor (hand)massages.

Even niet denken aan ziek zijn

“Met deze handmassages geven we onze gasten wat ontspanning, rust en extra persoonlijke aandacht tijdens hun opname. Een moment om even niet te denken aan ziek zijn”, vertelt Natascha Gerits, floormanager en projectleider. “De massages zijn een mooie aanvulling op de zorg in ons ziekenhuis en onderdeel van Spaarne Spa. Een project dat is ontstaan toen een vrijwilliger in 2013 op de locatie in Hoofddorp startte met voetmassages voor onze gasten. Dit was zo’n groot succes, voor zowel de patiënten als de medewerkers op de afdeling, dat we dit graag ziekenhuisbreed wilden uitbreiden, ook met handmassages. Door de financiële steun van Stichting Vrienden Spaarne Gasthuis is dit nu mogelijk!”

Planetree

De Spaarne Spa en de handmassages passen bovendien goed in het zorgconcept Planetree. Hierbij streven we in het Spaarne Gasthuis naar betere zorg, een helende omgeving en een gezonde organisatie met tevreden patiënten en medewerkers.