Sluiten
Thuis in
uw dossier

Coronavirus:

Peter de Winter gasthoogleraar

31-10-2018

Vanaf 1 november is Peter de Winter, kinderarts en decaan bij de Spaarne Gasthuis Academie, aangesteld als deeltijds gasthoogleraar bij de KU Leuven. De KU Leuven behoort tot de 7 meest innovatieve universiteiten ter wereld. Peter is aangesteld door het groepsbestuur biomedische wetenschappen binnen het departement ontwikkeling en regeneratie.

patient en dokter

Hoe is dat zo gekomen?

Peter: “Ik werk al 9 jaar samen met de afdeling kindergeneeskunde van KU Leuven als redacteur bij de European Journal of Pediatrics. Dit is een internationaal tijdschrift dat pediatrisch onderzoek bevordert en publiceert. Het is een soort ‘praktische gids’ voor kinderartsen die zich bezighouden met de gezondheid en het diagnosticeren en behandelen van stoornissen bij baby’s, kinderen en adolescenten. Vorig jaar werd ik hoofdredacteur en kwam het kantoor vanuit Leuven en Zurich bij ons terecht.

Door deze banden met Leuven kreeg ik een onderwijstaak op het gebied van evaluatie en het verder uitrollen van teach-the-teacher programma’s. Bij de onderwijstaak zat ook een onderzoekstaak, want ik ga de masters van de medische vervolgopleidingen in Nederland en België vergelijken.”

We wensen Peter heel veel succes met zijn bijzondere aanstelling!