Sluiten
Thuis in
uw dossier

Praten met kinderen over kanker

11-10-2018

Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Praat u hierover met (uw) kinderen? Een moeilijk onderwerp…

 

Kunnen kinderen dat zware onderwerp wel aan? Kinderen horen zich hierover toch geen zorgen te maken? Veel volwassenen proberen het onderwerp kanker ver van kinderen te houden. Het is een beetje een taboe. En als er dan over gepraat moet worden, dan het liefst op een speelse, laagdrempelige manier.

Belangrijke thema’s uit taboesfeer gehaald

Ieder jaar probeert het Spaarne Gasthuis belangrijke thema’s, waar soms een taboe op rust, uit de taboesfeer te halen. Dit doet zij door op een vernieuwende manier evenementen over deze onderwerpen te organiseren. Het praten met kinderen over kanker is zo’n onderwerp. Daarom heeft het ziekenhuis de samenwerking gezocht met het Adamas Inloophuis uit Nieuw-Vennep en basisschool de Bosrank uit Hoofddorp. Een speciale theaterregisseur van de Efteling heeft voor groep zes een prachtig, ontroerend script voor een musical geschreven. De musical zal gaan over hoe je kanker bespreekbaar maakt en is bedoeld voor ouders en kinderen. De komende zes weken oefent de klas druk om de opvoering in het theater voor te bereiden.

Van harte welkom!

U bent van harte welkom om samen met uw kind de musical te komen bekijken op 19 november in schouwburg de Meerse in Hoofddorp.

De kaartverkoop start op dinsdag 16 oktober.