Sluiten
Thuis in
uw dossier

Donatie aan Vrouwen voor Vrouwen

8-3-2018

Het is 8 maart internationale Vrouwendag. Daarom is het belangrijk stil te staan bij de gezondheid van vrouwen. Ook in de minder bedeelde landen!

De gynaecologen van het Spaarne Gasthuis doneren meer dan 250 specula (in de volksmond ook wel eendenbek genoemd) die niet meer worden gebruikt aan stichting Vrouwen voor Vrouwen. Deze Nederlandse organisatie richt zich op de behandeling van verzakkingen bij vrouwen in Nepal. Gynaecoloog Esther van Swieten die als vrijwilliger voor de stichting een flink aantal keer naar Nepal ging, overhandigde de instrumenten namens de gynaecologen aan Annemarie Swart van Vrouwen voor Vrouwen. Eind maart gaan de 250 specula naar Nepal.

Stichting Vrouwen voor Vrouwen gaat twee keer per jaar op expeditie met teams van medische vrijwilligers naar Nepal. Er wordt dan samen met Nepalese artsen, gezondheidswerkers en gynaecologen poliklinische hulp geboden in moeilijk bereikbare gebieden. Ook is er veel aandacht voor het trainen van Nepalese gezondheidsmedewerkers zodat zij zelf verzakkingsklachten kunnen behandelen wanneer het medische team weer weggaat. De afgelopen jaren zijn zo duizenden Nepalese vrouwen geholpen.