Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Spaarne Gasthuis lanceert eigen Hartslag podcast

30-10-2020

Vandaag is de officiële lancering van de Hartslag podcast. Een maandelijkse podcast voor en door medewerkers waarin zij verhalen vertellen over werk en vooral ook waar hun hart sneller van gaat kloppen.

hartslag-podcast-spaarne-gasthuis

In de eerste aflevering trappen we af met Lisette Thon, senior verpleegkundige. Zij draaide vanaf maart mee op de corona-unit. Lisette vertelt over haar werkzaamheden op de Covidafdeling, wat haar bij is gebleven en vooral wat haar raakte in het hart. “Je wilt patiënten alles bieden, maar door de regels kon dat niet. Dat raakt je enorm.”

Ze zegt nu: “Hoewel we nu meer weten over het ziekteproces zelf, is het nog steeds een erg onzekere tijd. We hebben geen idee wat ons nog staat te wachten.”

De aflevering is te beluisteren via:

Hartslag podcast

De Hartslag podcast is ontwikkeld ‘voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis’. De gesprekken zijn altijd gerelateerd aan het werk dat iemand uitvoert in het ziekenhuis en het persoonlijke leiderschap dat iemand neemt binnen zijn vak.

Met de titel ‘Hartslag’ wordt in één woord de scope van de podcast gevangen: het zijn de medewerkers die de hartslag van het ziekenhuis vormen. De podcast is daarmee de spreekwoordelijke vinger aan de pols en laat zien dat het deel uitmaakt van een levendige gemeenschap.

Verdiepende interviews zorgen voor meer inzicht. begrip en verbinding. Daarnaast krijgt de luisteraar meer inzicht in het wel en wee in een ziekenhuis.