Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Innovatieprogramma met start-ups

24-5-2018

Het Spaarne Gasthuis ontwikkelt samen met Smart City Haarlem een uniek innovatieprogramma voor start-ups die willen bijdragen aan het ziekenhuis van de toekomst. Door samen te leren wordt het gemeenschappelijk doel bereikt: betere zorg voor de patiënt.

Samen met Smart City ontwikkelde het Spaarne Gasthuis verschillende uitdagingen voor de start-ups. Bijvoorbeeld hoe je medicatieverspilling tegengaat, hoe je kunt innoveren in de polikliniek of hoe je de informatiestroom voor patiënten beter kunnen stroomlijnen. Tijdens het programma worden de start-ups begeleid door specialisten uit het ziekenhuis.

Lange beslistermijn en traag proces
Peter van Barneveld, (deze week nog) voorzitter raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis: “We zien dat het voor partijen met innovatieve ideeën soms lastig is voet aan de grond te krijgen in de medische wereld. Vaak gepaard met lange beslistermijnen en trage processen. Tijdens dit programma lopen deelnemers een korte selectieprocedure door, waarna een pilot van 3 maanden in het ziekenhuis start. Hiermee verwachten we snel en samen innovatieve ideeën te kunnen ontwikkelen die ten goede komen aan onze patiënten.”

Lokale en regionale innovaties
Smart City Haarlem is een platform voor innovatie in Haarlem. Samen met bedrijven, organisaties, inwoners en gemeenten gaat Smart City de uitdaging aan om innovatieve ideeën en oplossingen voor stedelijke vernieuwingen te realiseren. De reden dat zij nu gaan samenwerken met het Spaarne Gasthuis is dat er de komende jaren veel gaat veranderen in de manier waarop we zorg organiseren, zegt Daniël van den Bor van Stichting Smart City. “De vergrijzing, de betaalbaarheid van de zorg en technische ontwikkelingen vragen om een alternatieve aanpak met lokale en regionale innovaties. We hopen dat we met dit innovatieprogramma daaraan kunnen bijdragen, zodat de patiënt de beste mogelijk zorg krijgt en we gezamenlijk het ziekenhuis van de toekomst ontwikkelen.”

Aanmelden
Heb je een start-up of maak je er deel van uit? En ben je net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar jou? Meld je dan nu aan voor dit unieke project! De selectieprocedure duurt van mei tot september 2018. De pilots duren van oktober 2018 tot en met januari 2019. Meer informatie vind je op www.spaarnegasthuis.nl/innovatieprogramma