Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Spaarne Gasthuis verpleegkundigen rol in online serie

3-6-2021

​Als verpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis werkten ze vanaf het begin van de coronacrisis op de corona-units van het ziekenhuis. Aanvankelijk weten mensen thuis nauwelijks wat zij hebben moeten doorstaan. Over de ziekte is weinig bekend, mensen sterven in grote getalen en richtlijnen met betrekking tot bescherming veranderen met de dag.

In ‘Dagboek in Crisistijd’ getuigen de drie jonge verpleegkundigen Nadia, Danielle en Mariska via persoonlijke verhalen tijdens de eerste golf over wat zij dagelijks meemaakten in het ziekenhuis. Een moment dat zij nog niet wisten wat hen te wachten stond en het dragen van mondkapjes buiten de corona-units nog niet verplicht was. Met hun eigen mobiel leggen ze vast hoe hun werk opeens veranderd is, wat de impact is op wat ze meemaken en hoe ze op de been blijven. Deze storytelling gaat verder dan de deuren van het ziekenhuis. Het volgt de verpleegkundigen ook thuis waar ze even niet verpleegkundige, maar gewoon mens zijn.

Documentairemaakster Monique Nolte van Doclines, ook bekend van de documentaire ‘Het beste voor Kees’, maakte samen met de verpleegkundigen een indringende serie waaruit blijkt hoe ze van de ene dag op de andere dag in een surrealistische film belandden.

De miniserie is vanaf vrijdag 4 juni tweewekelijks te zien op het online platform Doclines.nl. 

Meer over

Coronavirus