Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Speelgoedmarkt van en voor collega’s Spaarne Gasthuis

1-12-2022

Monopoly, Mini Loco, Playmobil, puzzels honderden boeken en nog zo veel meer. Wat thuis begon met een rondje opruimen, eindigde mede dankzij Barbera Willems, corporate recruiter bij het Spaarne Gasthuis, met een heuse speelgoedmarkt van en voor collega’s.

Waar moet ik het heenbrengen? Wie kan ik er blij mee maken? En daaraan gekoppeld de duurzaamheidsgedachte met de naderende feestdagen. Het liep uit op een spontane actie van Barbera met haar directe collega’s Julie de Boer, Kim Witkamp en Anne-Luise Stroomer. Een oproep op intranet was genoeg om een complete ruimte te vullen voor een heuse speelgoedmarkt. Collega’s kwamen met tassen vol speelgoed, soms zelfs nog in de verpakking. Er is speelgoed uit te zoeken voor alle leeftijden.

Barbera: “Met de feestdagen in aantocht wordt massaal nieuw speelgoed gekocht. Maar wat met al het speelgoed waar niet meer mee wordt gespeeld? Het verdwijnt vaak in de kast of op zolder. Zonde! Hoe leuk is het om duurzaam bezig te zijn en tegelijkertijd kinderen van collega’s blij te maken. Zeker in deze dure tijd waarin mensen het financieel moeilijk kunnen hebben en niet altijd een cadeau voor hun kind kunnen kopen.”

Barbera: “Wat zijn we overvallen door zoveel lieve, mooie enthousiaste en warme reacties van onze collega’s op deze actie. Het gaat zo hard dat we denken dat we deze markt vaker kunnen organiseren. Misschien zelfs wel nog een keertje voor kerst!”