Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Steptember is coming!

16-8-2018

Een vitale en gelukkige medewerker is beter in staat om zich in te zetten voor het kostbaarste bezit: gezondheid. Daarom krijgt al het personeel van het Spaarne Gasthuis de ruimte en mogelijkheid om zich fit en vitaal te voelen. In het kader van de vitale medewerker, sluit het Spaarne Gasthuis zich dit jaar voor het eerst aan bij een wereldwijd initiatief: Steptember.

Inmiddels hebben ruim 230 medewerkers zich aangemeld. In teams van maximaal 4 personen gaan zij 4 weken lang de uitdaging aan. Het doel: elke dag (minstens) 10.000 stappen per persoon zetten. Deze stappen hoeven natuurlijk niet allemaal gewandeld te worden. Via een handige rekentool op de website van Steptember zijn allerlei activiteiten om te rekenen naar stappen. Van aqua bootcamp tot zwemmen; het staat ertussen.

Gezonde organisatie

Angelique Mol, arbo-adviseur van het Spaarne Gasthuis, vertelt: “Het Spaarne Gasthuis is zo vitaal als zijn medewerkers. Met elkaar gaan we voor een gezonde organisatie waar iedereen uiteindelijk profijt van heeft. Energiek je werk kunnen uitvoeren verhoogt het werkplezier en verlaagt het verzuim, dus het betaalt zich terug.”

Dagelijkse gewoontes

Steptember is niet alleen een manier om geld in te zamelen voor een goed doel. Het is ook een mooie kans om actief en fit van start te gaan na de vakantie. Behalve sporten, dragen namelijk ook je dagelijkse gewoontes bij aan het behalen van het stappendoel. Veel mensen met een kantoorbaan zetten namelijk vaak maar 3.000 stappen per dag, terwijl er 10.000 nodig zijn voor een gezonde levensstijl.

Bewustwording

Alle initiatieven voor vitale en gelukkige medewerkers dragen samen bij aan een gezonde organisatie. Mol: “We proberen met dit soort acties de bewustwording te vergroten: bewegen is leuk! Veel mensen sporten en bewegen veel in het werk. Voor hen kan dit inzichtelijk worden door de stappenteller. Maar het kan ook net dat zetje zijn voor de andere medewerkers.”

In de goede richting

De medewerkers van het Spaarne Gasthuis gaan hun uiterste best doen. Koffie halen doen ze op de bovenste verdieping. De lift laten ze voorbij gaan. Zo zetten ze elke dag tijdens Steptember 10.000 stappen in de goede richting.