Sluiten
Thuis in
uw dossier

Sterren in de zorg

12-5-2020

De coronacrisis vroeg vooral in de begintijd om extra handen aan het bed. Verpleegsters die al een tijdje niet meer aan het bed hadden gestaan, meldden zich direct. Zonder angst. Zonder twijfel. En met een groot zorghart. Vier vrouwen van het eerste uur.

 

De echte helden in de zorg? Dat zijn niet de verpleegkundigen maar de coronapatiënten die vechten voor hun leven, meent Daniëlle Warmerdam (48), adviseur leren en ontwikkelen. „Noem ons maar powervrouwen, want krachtig zijn we wel!”

,,Als er nood aan de man is, wil ik wat betekenen. Zonder twijfel.” Eens opgeleid als verpleegkundige in Amerika heeft Marjolein Schager (54) jarenlang als IC-verpleegkundige in de VS gewerkt.

,,Natuurlijk spring ik bij nu er extra handen aan het bed nodig zijn”, realiseert Greetje van Asselt (51) zich als lid van het coronacrisisteam wanneer plannen in de maak zijn om de coronazorg op te schalen en speciale afdelingen opgericht worden.

Het was de meest gestelde vraag die klinisch epidemioloog Judith Sluiter (41) vanuit haar omgeving kreeg: ‘Ben je niet bang het coronavirus mee naar huis te nemen?’

Sterren in de zorg | Haarlems Dagblad | 12 mei 2020