Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Tiende aflevering Hartslag podcast

8-9-2021

“Mooi om te zien dat wat tussen ons gebeurt, een patiënt goed doet.”

Vandaag de tiende aflevering van de Hartslag podcast. Een maandelijkse podcast voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis waarin zij verhalen vertellen over werk en vooral ook waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Ze is predikant en werkt sinds 2009 als geestelijk verzorger bij het Spaarne Gasthuis. Petra Renes vertelt in deze podcast hoe zij en haar team er zijn voor patiënten op momenten dat ze het zwaar hebben. Over hoe belangrijk ‘goed luisteren’ is en hoe je dat doet. Hoe mindfulness haar helpt om meer begrip voor zichzelf en de ander te krijgen. Over het hebben van een lange adem, nieuwsgierigheid en valkuilen. Luister mee naar het verhaal van Petra.

De aflevering is te beluisteren via:

Hartslag podcast

De Hartslag podcast is ontwikkeld ‘voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis’. De gesprekken zijn altijd gerelateerd aan het werk dat iemand uitvoert in het ziekenhuis en het persoonlijke leiderschap dat iemand neemt binnen zijn vak.

Met de titel ‘Hartslag’ wordt in één woord de scope van de podcast gevangen: het zijn de medewerkers die de hartslag van het ziekenhuis vormen. De podcast is daarmee de spreekwoordelijke vinger aan de pols en laat zien dat het deel uitmaakt van een levendige gemeenschap.

Verdiepende interviews zorgen voor meer inzicht, begrip en verbinding. Daarnaast krijgt de luisteraar meer inzicht in het wel en wee in een ziekenhuis.

Bekijk hier alle Hartslag afleveringen