Sluiten
Thuis in
uw dossier

Tweede aflevering Hartslag podcast

27-11-2020

Vandaag de tweede aflevering van de Hartslag podcast. Een maandelijkse podcast voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis waarin zij verhalen vertellen over werk en vooral ook waar hun hart sneller van gaat kloppen.

Terwijl de eerste corona patiënten in Nederland bekend waren, was het in het Spaarne Gasthuis al duidelijk dat er problemen waren met mondkapjes en andere beschermingsmiddelen. Heidi Schijf, deskundige infectiepreventie van het Spaarne Gasthuis vertelt in de tweede aflevering van de Hartslag podcast over haar vak en hoe corona haar slapeloze nachten bezorgde. Ook hoe ze de crisis het hoofd bood door focus, daadkracht én op adrealine. “We signaleerden al heel vroeg dat we een tekort hadden. Daarna volgden momenten dat niet duidelijk was of wij medewerkers de veiligheid konden bieden die nodig was. Het voelde als in de auto zitten in de eerste versnelling op de snelweg.” Luister naar het indringende verhaal van Heidi.

De aflevering is te beluisteren via:

Hartslag podcast

De Hartslag podcast is ontwikkeld ‘voor en door medewerkers van het Spaarne Gasthuis’. De gesprekken zijn altijd gerelateerd aan het werk dat iemand uitvoert in het ziekenhuis en het persoonlijke leiderschap dat iemand neemt binnen zijn vak.

Met de titel ‘Hartslag’ wordt in één woord de scope van de podcast gevangen: het zijn de medewerkers die de hartslag van het ziekenhuis vormen. De podcast is daarmee de spreekwoordelijke vinger aan de pols en laat zien dat het deel uitmaakt van een levendige gemeenschap.

Verdiepende interviews zorgen voor meer inzicht. begrip en verbinding. Daarnaast krijgt de luisteraar meer inzicht in het wel en wee in een ziekenhuis.

Bekijk hier alle Hartslag afleveringen.