Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Verbouwing afdeling pathologie

19-12-2018

Op maandag 7 januari 2019 begint de verbouwing van de afdeling pathologie in Haarlem zuid. Deze verbouwing duurt tot en met week 19 en zal in 4 fases worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat verschillende processen door kunnen blijven gaan.

Waarom deze verbouwing?

De afdeling pathologie verzorgt, behalve voor het Spaarne Gasthuis, ook de pathologiediagnostiek voor het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en de huisartsen in de regio. Door de centralisatie worden de huidige pathologieafdelingen Hoofddorp en Haarlem zuid samengevoegd op 1 locatie. Het lab in Hoofddorp wordt teruggebracht naar een satellietlocatie. De satellietlocatie in Haarlem noord blijft zoals hij is.

Toekomstbestendig

Om het laboratorium in Haarlem zuid toekomstbesteding te maken, is het nodig om de afdeling te verbouwen. Daarnaast breiden we de energievoorziening van het gehele labgebouw uit met een nieuwe hoofdverdeelkast. Met deze aanpassingen zal de afdeling Pathologie klaar zijn voor minimaal de komende 10 jaar.

Wat merkt u van de verbouwing?

Voor u als patiënt heeft deze verbouwing geen consequenties. De verbouwing vindt plaats in 4 fases, waardoor de pathologische processen tijdens deze verbouwing zo goed mogelijk door kunnen blijven gaan.

Meer over

Pathologie