Sluiten
Mijn
Spaarne
Gasthuis

Verbouwing pathologie laboratorium in Haarlem Zuid klaar

29-5-2019

Reden voor een klein feestje. Zeker ook omdat alle medewerkers zich tijdens de bouw enorm goed hebben ingezet om de patiëntendiagnostiek onverstoord door te laten gaan naast alle extra werkzaamheden door de verbouwing, verhuizing en het halen van het ISO-certificaat. Wij als Spaarne Gasthuis zijn supertrots op de inzet van al onze pathologie medewerkers. Daarom staan er petit fourtjes klaar voor het team pathologie. Later dit jaar wordt de opening uitgebreider gevierd.

Alle expertise op 1 plek
Nicole Bulkmans, patholoog en medisch manager, is blij met het goednieuwe laboratorium:“Door de nieuwe indeling en uitbreiding van de laboratoriumruimten is alle expertise op 1 plek in een modern ISO-gecertificeerd laboratorium. Hierdoor zal de communicatie en logistiek efficiënter kunnen verlopen dan met twee kleinere laboratoria. De diagnostiek en patiëntveiligheid is beter geborgd.”

Een satellietlocatie
De afdeling pathologie verzorgt, behalve voor het Spaarne Gasthuis, ook de pathologiediagnostiek voor het Rode Kruis Ziekenhuis en de huisartsen uit de regio. Hiermee is rekening gehouden met de keuze voor centralisatie in Haarlem Zuid. De huidige afdelingen pathologie van Hoofddorp en Haarlem Zuid worden vanaf vandaag samengevoegd naar 1 locatie. Hoofddorp wordt een satellietlocatie.

 

 

Meer over

Pathologie